Kassa

'Banken verhogen massaal hun spaarrente'

13-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
euro_945caa.jpg
Banken verhogen sinds vorige week massaal hun spaarrente. Dat constateert de vergelijkingssite Spaarrente.nl dinsdag. Dat banken zo massaal en fors hun spaarrente verhogen, komt volgens de website door de strengere kapitaaleisen die er aan de banken worden gesteld.
Buffers
,,Vanaf 2013 worden de regels van het Basel III akkoord ingevoerd. Dit internationale bankenakkoord stelt onder meer dat banken grote financiële buffers moeten aanhouden. Om deze buffers aan te leggen moeten ze spaargeld aantrekken. De banken hebben het geld van de spaarder dus hard nodig. In ruil daarvoor zijn ze bereid hogere spaarrentes te bieden'', aldus Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl.
'Spaarrentes zullen verder stijgen'
Bulthuis verwacht dat de spaarrentes dit jaar nog verder zullen stijgen. ,,We zien dat steeds meer banken hun rentes verhogen. Hierdoor neemt de concurrentie in de strijd om het geld van de spaarder toe''. Dit zal banken er volgens haar dan ook toe drijven hun rentes nog verder te verhogen. ,,Ook de banken die nog geen verhogingen hebben doorgevoerd, zullen dan steeds moeilijker achter kunnen blijven''.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!