Kassa

Banken spaarzaam met coronakrediet voor kleine ondernemers

14-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
geld 930
Er worden door Nederlandse banken nauwelijks coronakredieten verstrekt aan kleine bedrijven, blijkt uit een overzicht dat de Nederlandse Vereniging van Banken publiceert. Dat meldt het FD.

Om kleine ondernemers door de coronacrisis heen te helpen werd 29 mei de regeling Klein Krediet Corona (KKC) in het leven geroepen. Daarmee staat de Nederlandse staat voor 95 procent garant voor overbruggingskredieten van 10.000 tot 50.000 euro. Voor de KKC-regeling werd een totaalbedrag van 750 miljoen euro beschikbaar gesteld. Echter, binnen anderhalve maand tijd is slecht 22 miljoen euro aan krediet uitgekeerd.

Veel KKC-aanvragen afgewezen

Han Dieperink van adviesbureau Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) geeft aan voor ongeveer twintig klanten een KKC-aanvraag in te hebben gediend. Twee aanvragen hiervan lopen nog en de rest van de aanvragen is afgewezen, en dat terwijl het om kern gezonde bedrijven ging. "Het lijkt er sterk op dat de banken geen zin hebben in deze regeling", stelt Dieperink. De banken benadrukken dat het loket openstaat, al geven zij geen cijfers over het aantal aanvragen en afwijzingen.
Bron: FD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Hassan7777
Hassan777731 jul. 2021 - 14:52

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Liefo
Liefo5 mrt. 2021 - 12:06

Qredits versyrekt meer coronakredieten voor mkb dan alle banken samen https://www.deondernemer.nl/verkiezingen/tweede-kamer-mkb-onl-aartsen-amhaouch-stoffer-bruins-biesheuvel~2778251

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!