Kassa

Banken gaan sneller helpen bij vermissing

28-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
slachtoffer930x520
Banken gaan er samen met Slachtofferhulp Nederland voor zorgen dat achterblijvers van vermiste personen sneller worden geholpen. Daarover zijn door de sector afspraken gemaakt.
Bij vermissingen krijgen achtergebleven familieleden soms te maken met betalingsproblemen op bijvoorbeeld een hypotheek. Maar omdat deze gevallen niet vaak voorkomen was het binnen de bank niet altijd duidelijk welke afdeling precies dit soort zaken behandelt.
De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft daarom actie ondernomen en samen met Slachtofferhulp Nederland een en ander helder op papier gezet. Achterblijvers kunnen zich voortaan melden bij de hulporganisatie. Die brengt hen dan in contact met de juiste afdeling van de bank, zodat een slepende zoektocht wordt voorkomen.
Het is soms pas jaren na de vermissing mogelijk om een overlijdensverklaring te krijgen. Tot die tijd kunnen achterblijvers geen aanspraak maken op bijvoorbeeld nabestaandenpensioen. Banken kunnen echter te hulp schieten, onder meer door het instellen van een tijdelijke stop op de hypotheekaflossing. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!