Kassa

Banken bekijken achtervang bij storingen

17-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
digi_04.jpg
De Nederlandse banken en consumentenorganisaties willen nog voor de zomer onderzoeken welke alternatieven er zijn om verstoringen in het betalingsverkeer te kunnen opvangen. Zij willen het online betalingsverkeer 'robuuster' maken tegen onverwachte cyberaanvallen. Dit heeft het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer vrijdag bekendgemaakt.
Met name ING was in april meerdere keren het doelwit van cybercriminelen, waardoor verschillende onlinebanksystemen uren lang niet beschikbaar waren.
Overleg
De banken spraken deze week in het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer met consumentenorganisaties en bedrijven over de gevolgen van cyberaanvallen en de lessen die hieruit getrokken kunnen worden. Geconcludeerd is onder meer dat de banken voortaan beter zullen communiceren over verstoringen van het betalingsverkeer.
Duidelijkere veiligheidsvoorschriften
Besloten is ook de veiligheidsvoorschriften om fraude met bankpassen en internetbankieren te voorkomen duidelijker te formuleren. Volgens de banken hebben consumenten behoefte aan uniform opgestelde veiligheidsvoorschriften. Tot nu toe verschillen deze nogal eens per bank. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!