Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Banenverlies dreigt bij FNV

9 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
FNV-logo-930x520
Vakbond FNV overweegt het mes te zetten in het personeelsbestand om zo de kosten terug te dringen. Dat bevestigde een woordvoerder van FNV na berichtgeving in het Algemeen Dagblad (AD). Later dit jaar zal meer duidelijk worden over hoeveel arbeidsplaatsen komen te vervallen. Er komen geen gedwongen ontslagen, aldus de zegsman.

24 miljoen euro tekort

Als niet wordt ingegrepen loopt het tekort van de bond op tot 24 miljoen euro in 2021. FNV heeft te maken met dalende ledenaantallen en vergrijzing. In de afgelopen zeven jaar verdwenen er 100.000 leden. FNV sneed in de afgelopen jaren al flink in de kosten, bijvoorbeeld door interne fusies en het afstoten van overbodige kantoorruimte.
FNV is momenteel in overleg met de ondernemingsraad over de ingreep. Volgens het AD kunnen er 250 arbeidsplaatsen verdwijnen, maar volgens de woordvoerder is het exacte cijfer nog onbekend. Er werken 1700 mensen bij de bond. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!