Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Ban op plastic geen probleem voor bedrijfsleven'

27-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plastictas 930x520
Strengere wereldwijde regelgeving die het gebruik van wegwerpplastic moet tegengaan heeft slechts een beperkte invloed op de resultaten van bedrijven in de plasticbranche. Chemie- en oliebedrijven zullen in het uiterste geval hooguit enkele procenten minder winst maken, zo voorspelt kredietbeoordelaar Fitch in een rapport.

'Geleidelijke uitbanning'

Fitch onderzocht wat een breed, wereldwijd plasticverbod zou betekenen voor bedrijven, maar verwacht dat het zo'n vaart niet zal lopen. Een geleidelijke uitbanning over een langere termijn ligt veel meer voor de hand. Dat geeft bedrijven de gelegenheid op de verandering in te spelen en hun groei elders te zoeken.

Besef neemt toe

Het besef dat wegwerpplastic het milieu ernstige schade toebrengt en uiteindelijk in de voedselketen terechtkomt, neemt toe bij het grote publiek. Steeds meer bedrijven kijken daarom, al dan niet onder druk van beleidsmakers, naar manieren om minder verpakkingsmateriaal te gebruiken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!