Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

BAM bouwt megafietsenstalling in Utrecht

25-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fietsenzee_01.jpg
Bouwbedrijf BAM gaat in opdracht van de gemeente Utrecht aan de slag met de bouw van wat de grootste fietsenstalling ter wereld moet worden. Het drie verdiepingen tellende bouwwerk bij het Centraal Station gaat plaats bieden aan 12.500 fietsen. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend.
Opdracht
De opdracht die BAM definitief heeft binnengesleept, betreft de eerste fase van het bouwproject, waarin de basis voor de stalling wordt gelegd. Daarmee is volgens een woordvoerder een bedrag van 8 miljoen euro gemoeid. Het bedrijf gaat er vanuit dat het ook de rest van de opdracht gegund krijgt, mits de samenwerking met de gemeente goed verloopt. ,,En daar gaan we wel vanuit'', aldus de zegsman. De totale opdrachtsom bedraagt 48 miljoen euro.
Nieuw stationsplein
BAM begint medio dit jaar met de werkzaamheden. Die omvatten ook de realisatie van een nieuw stationsplein aan de kant van winkelcentrum Hoog Catharijne, dat eveneens grondig op de schop gaat. De fietsenstalling ligt straks onder dat verhoogde plein, dat op de plek komt van het inmiddels gesloopte taxiplatform. De eerste fase zal naar verwachting begin 2016 worden voltooid. Het gehele project moet in 2018 zijn afgerond. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!