Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bakker Klootwijk winnaar AD oliebollentest

27-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
oliebollen_01.jpg
De winnaar van de oliebollentest van het AD is bakkerij Klootwijk uit Capelle aan den IJssel. De oliebol van deze bakkerij, met 26 filialen, kreeg het cijfer 10 van de jury, met louter complimenten voor de smaak, de vulling en de krokante korst.

Oordeel in 2010 niet zo positief

Opmerkelijk genoeg kregen de bollen van dezelfde bakkerij in 2010 nog een vernietigend oordeel: ,,Klef, taai, vieze nasmaak van te veel citroen? Een bol zoals je hem niet wilt hebben’'. Voor de bakkerij was dat een klap in het gezicht, maar ook een 'wake-upcall'. Daarna ging het roer om, zegt bakker Leon Klootwijk tegen de krant, en begon de zoektocht naar de perfecte oliebol. Met succes, zo blijkt woensdag. De hele test staat donderdag in het AD.

Veel te doen om testen van AD

De afgelopen tijd was er veel te doen om zowel de haring- als de oliebollentest van het AD. Hoofdredacteur Hans Nijenhuis, die vorige week bij Jinek nog ophef veroorzaakte door uit te vallen tegen een oliebollenbakker, schreef daar afgelopen zaterdag over dat de krant komend jaar alle testen onder de loep neemt. Zijn eigen optreden bij Jinek noemde hij 'oliedom'.
Behalve haring en oliebol test het AD ook nog patat en publiceert de krant de Misdaadmeter, de Ziekenhuis Top 100 en een aantal kleinere tests. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!