Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Bagagepersoneel Schiphol staakt vandaag

03-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koffer bagage 930x520
Werknemers van bagage- en vrachtafhandelaars Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport houden donderdag gespreid over de dag een aantal werkonderbrekingen op Schiphol. Het is de derde keer dat ze in het cao-conflict in actie komen, aldus vakbond FNV. Het bagagepersoneel klaagt over te hoge werkdruk en achterblijvende loonontwikkeling.

Mogelijk vertragingen

Volgens de aankondiging zijn de onderbrekingen van korte duur. Wel kunnen ze tot vertragingen leiden. Het werk wordt voor maximaal één uur per onderbreking neergelegd op het platform voor het laden en lossen van vliegtuigen, bij de check-in balies en bij de bagageafhandeling.

Drukke meivakantie

De afzonderlijke cao-onderhandelingen met de drie afhandelbedrijven zijn stukgelopen op loon, werkdruk en roosters. Afgelopen vrijdag hielden de medewerkers al werkonderbrekingen en de week ervoor stiptheidsacties. Die zorgden overigens voor weinig problemen bij reizigers, aldus de luchthaven destijds.
Schiphol is niet blij met de acties in de drukke meivakantie, waarin de luchthaven naar eigen zeggen ,,op de toppen van haar kunnen'' draait. Er zijn afspraken gemaakt met FNV om de veiligheid te garanderen en Schiphol zegt de eventuele overlast voor de reizigers te betreuren. ,,We doen er alles aan om die te voorkomen of te beperken''. ANP

Meer over:

staking
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!