Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Baby's overleden bij onderzoek UMC Amsterdam

23 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
VUmc_Amsterdam.jpg
Het Universitair Medisch Centrum in Amsterdam heeft een onderzoek bij zwangere vrouwen onmiddellijk stopgezet omdat er aanwijzingen zijn dat baby's met een groeiachterstand daarbij kunnen overlijden na de geboorte. Een woordvoerder van het ziekenhuis heeft berichtgeving hierover door Hart van Nederland (SBS6) bevestigd.

Sildenafil

Het gaat om de test van een middel dat aan zwangeren werd gegeven om te onderzoeken of de placenta kan groeien. De helft van de vrouwen (ongeveer negentig) kreeg het middel sildenafil, beter bekend als Viagra. De andere helft kreeg placebotabletten. Volgens een woordvoerder zijn er bij de eerste groep negentien baby's die te vroeg waren geboren overleden. Bij de tweede groep zijn negen baby's met een groeiachterstand doodgegaan.
Het aantal baby's dat een longaandoening kreeg door het middel sildenafil is volgens de zegsman ,,significant'' hoger. De moeders zijn volgens hem inmiddels geïnformeerd. ANP

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!