Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Premie autoverzekeringen tientallen procenten hoger

16-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto autolicht 930x520
Automobilisten gaan ook de komende tijd fors meer betalen voor hun autoverzekeringen. De meest recente cijfers van Independer laten zien dat de premies dit jaar met tientallen procenten stegen. De vergelijkingssite verwacht dat de premiestijging, onder meer door de toename van het aantal ongevallen, doorzet.
WA 31 procent hoger
De jaarpremie voor een WA-verzekering was in september gemiddeld 31 procent hoger dan eind december 2015, zo bevestigt Independer berichtgeving in De Telegraaf. Beperkt cascoverzekeringen werden in die periode gemiddeld 22 procent duurder.
Meer ongelukken
Volgens het Verbond van Verzekeraars is de stijging onder meer te verklaren door de toename van het aantal verkeersongevallen. ,,Er is op dat vlak een trendbreuk te zien'', aldus een woordvoerder. ,,Na jaren van daling deden zich vorig jaar 50.000 ongevallen meer voor.'' volgens de verzekeraars is dit deels te wijten aan de toegenomen verkeersdrukte. Maar ook chauffeurs die afgeleid worden door hun smartphone zouden veel brokken maken. Daarnaast zijn de schadereparaties veel duurder geworden omdat de auto's vol zitten met apparatuur waardoor vervanging van onderdelen kostbaar is en zijn verzekeraars meer geld kwijt aan letselschades.
Volgens Independer en het verbond hebben de verzekeraars in de sterk concurrerende markt geen mogelijkheden om de gestegen kosten met eigen middelen op te vangen waardoor geen andere mogelijkheid rest dan de premies te verhogen. ,,We schatten dan ook in dat die premieverhogingen de komende tijd blijven toenemen'', aldus een woordvoerster van Independer. ANP /Zie ook: Independer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!