Kassa

Autoverzekeringen kunnen vaak goedkoper

28-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2041 keer bekeken
  •  
autosleutels occasion 1127

Door het thuiswerken en de hoge benzineprijzen is het volledig aanneembaar dat je minder auto rijdt. Als gevolg hiervan kan je tot wel 140 euro per jaar besparen op je autoverzekering, blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Veel autoverzekeraars kijken bij het bepalen van de premie hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Hoe minder je rijdt, hoe lager de premie wordt”, legt Amanda Bulthuis van Geld.nl uit.

Geld.nl vergeleek voor drie voorbeeldscenario’s wat de invloed van minder kilometers per jaar is op de premie van de autoverzekering. “Als je per jaar een paar duizend kilometer minder rijdt, bespaar je bij veel verzekeraars al enkele tientjes per maand, maar soms kan het dus zelfs oplopen tot ruim boven de honderd euro per jaar”, zegt Bulthuis. “Als je bedenkt dat door bijvoorbeeld het hybride werken en de hoge brandstofprijzen mensen minder vaak de auto pakken, dan is dit dus wel iets om even goed op te letten.”

Aantal kilometers doorgeven

De autoverzekeraar past de premie niet vanzelf aan als je minder gaat rijden. “Je moet dit zelf aan je autoverzekeraar doorgeven en hen vragen om de premie te verlagen”, legt Bulthuis uit.

De meeste autoverzekeraars zullen dan de premie verlagen, maar er zijn ook autoverzekeraars waar het aantal kilometers per jaar geen invloed heeft op je premie. “Wil je autoverzekeraar de premie niet verlagen, dan is het zeker verstandig om te kijken of met je nieuwe aantal kilometers een andere autoverzekering goedkoper is”, raadt Bulthuis aan. “In de scenario’s die wij hebben onderzocht, zie je immers ook dat de autoverzekeraars waarbij het aantal kilometers geen invloed heeft op de premie, meestal niet de goedkoopste zijn. Dus hoe dan ook: als het aantal kilometers dat je rijdt flink verandert, loont het om even kritisch naar je autoverzekering te kijken en misschien zelf over te stappen naar een andere verzekeraar.”

Bron: Geld.nl

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

cocabo
cocabo28 mrt. 2022 - 10:11

Kijk eens naar de OHRA bundel verzekering zeker als je onder de 5000Km blijft een goed alternatief

1 Reactie
djfox741
djfox74128 mrt. 2022 - 10:31

Weet niet of dat hetzelfde is als de "Kilometer verzekering" ik heb deze verzekering van ORHA waarbij ik een bundel koop van 1000 Km. voor €53.00 Afhankelijk van je situatie van noclame etc. nu is het zo dat ik nog geen 3000Km. per jaar rijd dus op jaarbasis scheeld mij behoorlijk, kan zeggen dat ik er behoorlijk blij mee ben 😉

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!