Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Autoverkopen verder gedaald

01-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_zwart_14.jpg
De autodealers in Nederland hebben in april gezamenlijk 28.479 nieuwe auto's verkocht, 6,3 procent minder vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Dat maakte Aumacon, een kenniscentrum voor de autobranche, donderdag bekend op basis van cijfers van de informatiedienst voor de autobranche RDC.
'Consument besteedt geld liever anders'
Over de eerste 4 maanden van het jaar werden er 135.542 nieuwe auto’s afgeleverd. Dat betekent een afname van 7,1 procent ten opzichte van vorig jaar. ,,De consument besteedt z’n geld op dit moment liever in de directe genotsfeer. De koopgeneigdheid ten aanzien van duurzame goederen is aanzienlijk lager, daarnaast wordt er massaal op woningschulden afgelost'', zegt Aumacon-directeur Clem Dickmann.
Fiscaal aantrekkelijke modellen
Dickmann voorziet wel dat de autoverkopen de komende maanden zullen aantrekken, waarbij hij wijst op het stijgende consumentenvertrouwen. Daarnaast kan de zakelijke markt profiteren van de beschikbaarheid van nieuwe fiscaal aantrekkelijke automodellen, zoals de Volvo V40, de Peugeot 308 en de Audi A3.
Aumacon verwacht dat er dit jaar in totaal 415.000 nieuwe auto's worden verkocht, ongeveer 2000 stuks minder vergeleken met vorig jaar.
Best verkochte merken
De best verkochte merken in de eerste 4 maanden van dit jaar waren Volkswagen, met een marktaandeel van 11,1 procent, gevolgd door Renault (8 procent) en Peugeot (7,3 procent). ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!