Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Autoverkopen opnieuw gestegen

03-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_34.jpg
De verkoop van nieuwe personenauto's in Nederland is in juli met 9,9 procent gestegen vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Dat maakten brancheorganisaties Bovag en RAI Vereniging woensdag bekend.
Veel auto's op kenteken gezet
In totaal werden er vorige maand 42.281 auto's op kenteken gezet. In de eerste zeven maanden van het jaar rolden er 370.642 personenauto's de showrooms uit, een stijging van 20,1 procent.
Groei
De groei in juli zwakte wel flink af vergeleken met voorgaande maanden toen de verkopen met meer dan 20 procent omhooggingen. Maar Bovag vindt dat niet alarmerend. ,,De zomermaanden verlopen altijd wat grillig, wij zijn blij met deze groei, cumulatief zitten we nog altijd dik 20 procent in de plus'', zegt Bovag-woordvoerder Gijs Bosman.
Volkswagen bestverkochte merk
Volkswagen was met een marktaandeel van 13 procent opnieuw het bestverkochte merk in juli, gevolgd door Ford (9,2 procent) en Peugeot (8 procent). Het geplaagde Saab van Victor Muller, waar de productie al maanden stilligt, registreerde 12 auto's tegen 55 stuks vorig jaar.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!