Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Autoverkoop in Europa gehalveerd door corona

17-04-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto-rijden-930x520
In maart kelderde de Europese autoverkoop enorm door de coronapandemie. Het aantal verkochte auto's is vergeleken met 2019 ruimschoots gehalveerd tot 567.308 stuks. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA lag deze slechte afzet in de lijn der verwachting. Het merendeel van de autodealers in de Europese Unie sloot in de tweede helft van maart noodgedwongen.

Terugval autoverkoop in Europa

In alle 27 EU-landen gingen de verkopen achteruit. De grootste terugval werd genoteerd in Italië. Daar stortte de markt met ruim 85 procent in. De Franse verkopen zakten daarnaast met dik 72 procent. Europa's grootste autoland, Duitsland, zag bijna 38 procent minder nieuwe personenwagens de showrooms uitrollen. Alleen in Finland bleef de verkoop nog enigszins op peil. Daar werd ongeveer 1 procent minder auto's aangeschaft.

Autoverkoop in Nederland

De Nederlandse brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging meldden al eerder dat de autoverkoop in Nederland ruim 23 procent lager uitkwam op 29.496 stuks. Dit betrof grotendeels afleveringen van voertuigen die reeds waren besteld voor de invoering van de overheidsmaatregelen om het virus te bestrijden. De flinke afname kwam voornamelijk doordat de gebruikelijke piek in registraties door dealers en importeurs aan het einde van de maand uitbleef. De meeste showrooms van autobedrijven in Nederland zijn nog wel gewoon open. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!