NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Autostoeltjes komen beter uit test ANWB

20 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
baby in kinderstoeltje bang 930x520
De kwaliteit van autostoeltjes lijkt beter te worden. Dat blijkt uit onderzoek van ANWB in samenwerking met haar internationale zusterclubs. Van de veertien onderzochte stoeltjes wisten er acht vier sterren te bemachtigen. De maximum score is vijf sterren.
De overige zes stoeltjes kregen drie sterren en scoorden daarmee een voldoende. De stoeltjes zijn beoordeeld op veiligheid, gebruik, ergonomie en aanwezigheid van schadelijke stoffen. Geen enkel onderzocht autostoeltje haalde deze keer een onvoldoende. Voorheen kwamen zitjes soms niet door de test. Dat leidde volgens de automobilistenclub er geregeld toe dat de producent verbeteringen aanbracht of een stoeltje uit productie nam.

Advies: orienteer je goed vooraf

De ANWB raadt ouders aan zich goed te oriënteren als ze een autostoeltje gaan kopen, omdat aan een stoeltje in de winkel, showroom of op internet niet is af te lezen of het veilig is. De ANWB voet de test al sinds 2003 elk jaar uit. ANP / ANWB

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!