Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Autostoeltje Chicco Kiros op Isofix gevaarlijk

13 apr 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
kinderstoeltje botsproef beeld Consumentenbond
Het i-Size-autostoeltje Chicco Kiros is gevaarlijk in combinatie met de Isofix-basis. Daarvoor waarschuwt de Consumentenbond. Het zitje vloog tijdens een botsproef door de auto. Fabrikant Chicco erkent het probleem en roept daarom het Isofix-onderstel terug.
Bij zowel de frontale als de zijdelingse botsproef schoot de verbinding tussen de Isofix-basis en het baby-autostoeltje los. Hierdoor werd de zogenoemde zitschaal uit de Isofix-basis gelanceerd. De Consumentenbond adviseert ouders met een Kiros-stoel om de Isofix-basis niet te gebruiken, maar het stoeltje vast te maken met de autogordel.

Omruilen

Het gaat om de Isofix-basis met productiedatum 23 november 2019 tot 19 november 2020 (op het label op het onderstel vermeld als 19/11/23 tot 20/11/19). Deze werd vanaf juli 2020 verkocht. Consumenten kunnen het onderstel omruilen. ANP/Consumentenbond (foto)

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar