Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Auto's zijn veranderd in poffertjespannen'

24-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
129 keer bekeken
  •  
hagelschade930x520
In de brede lijn Helmond-Venray-Venlo is donderdagavond voor vele miljoenen euro's schade aangericht door hagelbuien waarbij hagelstenen vielen ter grootte van tennisballen. Dat heeft een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars vrijdag gezegd.
IJsballen
,,Het waren geen hagelstenen meer, maar echte ijsballen. Dat ze zo groot waren is echt uitzonderlijk, dat maken we zelden mee. Volgens sommigen leken de hagelbuien wel mortiervuur. Auto's zijn veranderd in poffertjespannen en veel daken en dakramen zijn gesneuveld", aldus de woordvoerder.
Schadebedrag
Hij kan nog geen precies schadebedrag noemen, maar ,,we gaan ervan uit dat het om vele miljoenen gaat". De hagel viel tijdens een supercel, het zwaarste type onweersbui dat kan voorkomen.
20 miljoen aan schade
In de nacht van woensdag op donderdag ontstond in de Randstad al een schade van zeker 20 miljoen euro door overvloedige regenval. En eenzelfde schadebedrag voorzag het Verbond van Verzekeraars vorige week al door noodweer in Limburg en Brabant. ANP

Meer over:

noodweer, weer, schade
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

luky1951
luky195125 jun. 2016 - 13:02

CO2 is niet de enige oplossibg, ontbossing, ik vertel het vaker, we hebben een aantal eeuwen gelezen, eerst een sub-tropisch klimaat gehad,, die werd beiendigd met een ijstijd, toen was er nog geen sprake van uitstoot co2!

1 Reactie
rietje328
rietje32828 jun. 2016 - 17:31

Hoe zit het met de CO2 uitstoot van levende wezens? En de laatste ijstijd was niet een aantal eeuwen, maar 21000 jaar geleden...

aarth
aarth24 jun. 2016 - 21:41

Zolang we met zijn allen op de wereld blijven zorgen voor teveel CO2 in de atmosfeer, met als gevolg het broeikaseffect en temperatuurstijging, dan zal het nog erger worden met de grootte van de ijsbonken. Warme lucht kan nu eenmaal meer vocht bevatten en bij de opstijging van die warme vochtige lucht naar ca. 15 km hoogte, waar het flink vriest zullen die ijsbonken op de lange duur ook dodelijk slachtoffers veroorzaken

1 Reactie
boris47
boris4725 jun. 2016 - 10:52

Wie vertel je dit? Met een gehoor gestoord kabinet kom je niet veel verder. EU een zelfde laken een pak.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!