Kassa

Auto's Toyota, Nissan, Honda en Mazda terug naar garage

11-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto_cartoon_05.jpg
De Japanse autofabrikanten Toyota, Nissan, Honda en Mazda roepen samen wereldwijd meer dan 3 miljoen auto's terug naar de garage wegens problemen met de airbag. In Nederland gaat het om enkele tienduizenden auto's.
Klanten geïnformeerd
Toyota maakte bekend wereldwijd 1,73 miljoen auto's terug te roepen, waarvan 580.000 in Noord-Amerika en 490.000 in Europa. Volgens Toyota zijn er geen ongevallen of verwondingen bekend door het defect. Het gaat bij Toyota om auto's die gebouwd zijn tussen november 2000 en maart 2004.
In Nederland gaat het om circa 20.000 Toyota's die terug moeten naar de garage. Klanten zullen persoonlijk op de hoogte worden gebracht en de problemen zullen gratis worden verholpen, aldus een woordvoerder van Toyota.
Nissan en Honda
Bij Honda gaat het om 1,14 miljoen auto's wereldwijd. In Nederland moeten 695 Honda's naar de garage. Door Nissan worden 480.000 auto's teruggeroepen, waarvan maximaal 8900 in Nederland.
Mazda haalt wereldwijd meer dan 45.000 voertuigen terug.
Door een probleem met een onderdeel in de airbag aan de passagierszijde bestaat de kans dat die spontaan kan opblazen of dat de veiligheidsriemen worden aangetrokken. Ook kan de airbag bij een aanrijding niet optimaal functioneren. Er zijn wereldwijd vijf gevallen van defecte airbags gemeld. De airbags werden gemaakt door het Japanse bedrijf Takata. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!