Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Auto's Nederlanders weggespoeld

16 jun 2010
  •  
leestijd 1 minuten
366715_flooded_street_3.jpg
De ANWB Alarmcentrale heeft tien meldingen gekregen van Nederlanders die in Zuid-Frankrijk in problemen zijn gekomen door het noodweer. Een woordvoerder van de centrale meldde woensdag dat de auto's van de Nederlanders zijn weggespoeld. Het gaat om mensen die in een tent of caravan verbleven op campings in Rochebrune en Saint Aygulf.
De toeristen op de campings zijn door de leiding naar hoger gelegen gebieden gebracht en geëvacueerd. Ze zijn opgevangen in onder meer een sporthal in Fréjus. Sommigen waren het dak van hun caravan op gegaan op de vlucht voor het wassende water. Volgens de woordvoerder van de ANWB zijn er onder de Nederlanders geen gewonden gevallen. De ANWB kijkt in de loop van woensdagochtend hoe ze de Nederlandse toeristen gaat helpen. Vooralsnog reist geen speciaal team af. Bekeken wordt onder meer of de onfortuinlijke vakantiegangers een vervangende auto willen om hun vakantie voort te zetten of om naar Nederland te reizen. Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar