Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Autoriteit: genoeg geld voor sociale huurwoningen

31-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bouw huizen 1127
De bouwplannen van woningcorporaties worden maar voor 62 procent gerealiseerd, blijkt uit de zogenoemde Staat van de Corporatiesector. Dat ligt volgens Autoriteit Woningcorporaties niet aan belastingen als de verhuurdersheffing, zoals de corporaties zelf stellen.
In dagblad Trouw zegt Kees van Nieuwamerongen, directeur van de Autoriteit Woningcorporaties, met verbazing te constateren dat er geld is en corporaties kunnen bouwen. Volgens de directeur lossen corporaties een tot twee miljard euro aan schulden af. Dat geld zou kunnen worden besteed aan het bouwen van huizen, aldus van Nieuwamerongen.

Zorgelijk

Volgens de Autoriteit zeggen woningcorporaties jaarlijks 25.000 woningen te willen bouwen, maar daar zijn nog geen 15.000 woningen van gebouwd. Minister Stientje van Veldhoven (Milieu en Wonen) noemt dit zorgelijk en wil stevigere afspraken maken met corporaties en gemeenten over de bouwproductie. Ook wil ze eventuele belemmeringen wegnemen.

Twee miljard euro

De minister zegt dat er weliswaar een goede reden kan zijn waarom projecten niet doorgaan, maar dat hier in de planning rekening mee moet worden gehouden. Om de woningbouw te versnellen heeft het kabinet vanaf 1 januari twee miljard euro beschikbaar gesteld. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!