Kassa

Autorijders voelen wel wat voor rookverbod in auto

  •  
26-03-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
24997.jpg
De meeste mensen in Nederland voelen wel wat voor een rookverbod in de auto. Bijna 60 procent vindt dat roken in de auto verboden moet worden omdat het gevaarlijk en onverantwoord is.
Dat blijkt uit een onderzoek, in opdracht van de AutoRAI, onder ruim achthonderd mensen door onderzoeksbureau MSI-ACI Europe bv. De grootste autobeurs van Nederland wordt dit jaar gehouden van 1 tot en met 11 april. Ook een deel van de rokers is het eens met die stelling, te weten 24 procent. Van de niet-rokers schaart 71 procent zich achter de stelling.
Over het alcoholslot heeft 64 procent goede hoop dat het voorkomt dat mensen nog langer met alcohol op achter het stuur gaan zitten. De steekproef toonde ook aan dat tanken bij een onbemand tankstation erg populair is. Van alle ondervraagden geeft 35 procent de voorkeur aan een onbemand tankstation en 32 procent aan een fullservicestation in de buurt. Slechts 4 procent wil tanken langs de snelweg.
Het publiek heeft hoge verwachtingen van de toekomstige brandstof. Uit het onderzoek blijkt dat mensen vooral geloven in elektriciteit, maar ook waterstof en biobrandstof. Benzine neemt een vierde plaats in. Maar 3 procent van de bevolking gelooft in kernenergie als toekomstige brandstof voor auto's.
De weg als vervoersader is volgens 66 procent van de mensen ook in de toekomst het belangrijkst. Desalniettemin denkt 34 procent dat dat de lucht zal zijn, 32 procent het spoor en 29 procent meent dat we onszelf in de toekomst vooral onder de grond zullen verplaatsen.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!