Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Automobilisten negeren rode kruizen boven weg

21 jan 2015
  •  
leestijd 1 minuut
auto_snelweg_39.jpg
Automobilisten negeren massaal de rode kruizen boven snelwegen. Dat bevestigt een woordvoerster van Rijkswaterstaat na een bericht hierover in het AD van woensdag.
Doorrijden
Hoewel de rode kruizen boven de wegen betekenen dat automobilisten de rijbaan moeten verlaten, rijden ze vaak gewoon door. Rijkswaterstaat deed in 2013 onderzoek op delen van de A1 en de A12. ,,Op die locaties reden maandelijks 1500 weggebruikers ondanks de rode kruizen door'', stelt de woordvoerster.
Waarschuwingsborden
Dit was voor Rijkswaterstaat aanleiding om op meerdere delen van de A1, A12, A20, A27, A28 en A67 waarschuwingsborden te plaatsen. De politie gaat ook extra controleren. Ook bij wegwerkzaamheden gaat de politie meer toezicht houden op naleving van de regels, aldus de woordvoerster.
Meer aanrijdingen
Hoewel het onderzoek uit 2013 dateert, denkt de woordvoerster niet dat de overtredingen minder zijn geworden. Ze verwijst hierbij naar het toenemend aantal aanrijdingen van weginspecteurs van Rijkswaterstaat. Vorig jaar werden 21 auto's van weginspecteurs aangereden. Dat waren er flink meer dan in 2013 toen 15 wagens werden aangereden.
ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!