Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Automobilisten missen kans op lagere premie'

01-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto's file 1127
Mensen die langere tijd niet naar hun autoverzekering omkijken, betalen meestal niet de laagste premie. Een kwart van de Nederlanders kijkt nooit om naar zijn autoverzekering. Ruim een derde deed dit langer dan een jaar niet. Dit blijkt uit een representatief onderzoek van vergelijkingssite Independer, uitgevoerd door Q&A.
Autobezitters die zijn verhuisd, een nieuwe auto hebben gekocht, of jaren bij dezelfde autoverzekering blijven zitten, lopen vooral kans om meer premie te betalen dan strikt noodzakelijk.

Verzekeraar weegt verschillende factoren

Autoverzekeraars kijken naar verschillende combinaties van factoren bij het bepalen van een premie voor een klant. De postcode of het autotype en –model maken hierbij uit. Ook de leeftijd van de bestuurder en schadeverleden maken verschil.
Hierdoor krijgt de ene klant een betere deal bij verzekering A, en de andere klant bij verzekering B of C. Zit jij bij verzekeraar A en verandert er voor jou iets in je kenmerken? Dan krijg je vaak niet meer de beste deal. Je bent dan duurder uit en bent waarschijnlijk beter af bij een andere verzekeraar, stelt Independer. De autoverzekering die voor een bepaald persoon het voordeligst is, is dat daarom ook maar voor een bepaalde periode.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!