Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Automobilisten besparen door zachte winter

25-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
automobilist_33.jpg
Bestuurders houden deze winter geld over. “Door het extreem zachte weer zijn de wegen goed begaanbaar gebleven, waardoor er relatief weinig ongelukken zijn gebeurd,” aldus Paul van Selms, directeur van consumentencollectief UnitedConsumers. In totaal zou er deze winter tot ruim 13 miljoen euro bespaard zijn. 
'Weinig ongelukken'
In een gemiddelde winter melden automobilisten voor meer dan 20 miljoen euro aan schade bij hun verzekeraard. “Door de zachte winter zijn er weinig ongelukken gebeurd. Daarom zal het schade bedrag dit jaar lager uitkomen, waarschijnlijk rond de 7 miljoen,” aldus van Selms.
Verzekeraars
Door de daling van het aantal auto-ongelukken hoeven verzekeraars dit jaar minder uit te keren. Dit betekent niet dat de premie volgend jaar ook daalt. “De meeste verzekeraars berekenen over een langere periode of ze nog uitkomen met de schadevergoedingen. Maar de consument merkt het wel in de portemonnee. Veel mensen hebben alleen een WA verzekering. Als je dan een ongeluk krijgt, wordt je schade niet altijd vergoed,” zegt van Selms.
Zachte winter
Dit jaar is er nauwelijks sprake van een echte winter geweest. Gemiddeld vriest het in de winter 38 dagen, met daarnaast nog 7 zogenaamde ijsdagen waarop de temperatuur de hele dag onder nul blijft. Als het gevroren heeft gebeuren er gemiddeld 300 extra ongelukken op de weg. Dit komt neer op ongeveer 400.000 euro aan schade. Dit bedrag wordt nog eens verdubbeld op ijsdagen. Dit jaar vroor het slechts 18 dagen en er was geen sprake van ijsdagen.
UnitedConsumers
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!