Kassa

'Automobilist vervangt ruitenwissers te laat'

30-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ruitenwissers 930x520
Maar liefst 96 procent van de Nederlandse automobilisten vervangt de ruitenwissers te laat. Dat blijkt uit onderzoek van Markteffect in opdracht van autobranchevereniging BOVAG.

Elke twaalf tot vijftien maanden vervangen

De meeste fabrikanten adviseren om elke twaalf tot vijftien maanden de ruitenwissers te vervangen. Omdat de wissers van rubber zijn gemaakt zijn zij zeer gevoelig voor intensief gebruik en weersomstandigheden, aldus BOVAG.

4 procent vervangt wisser op tijd

Bij navraag onder 1026 automobilisten blijkt dat 4 procent de ruitenwissers binnen de adviesperiode vervangt. Bijna 80 procent van de ondervraagden gaat pas over tot vervanging wanneer de ruitenwisser strepen maakt op de ruit, schrapende geluiden maakt, het rubber loslaat of als de wisser wordt afgekeurd bij de APK.

Gebruik antivries gebeurt wel consequent

De Nederlandse automobilist (92 procent) bereidt zich wel goed voor op de winter door het ruitensproeierreservoir te vullen met antivries. ANP

Meer over:

ruitenwisser, auto
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

peentjes
peentjes1 dec. 2017 - 16:15

Dat 'te laat vervangen' is commerciële misleiding. Waarom werkt Kassa daaraan mee? De afgelopen negen jaar heb ik precies één keer mijn ruitenwissers moeten vervangen. Voor de rest werken ze altijd probleemloos. De consument heeft dus volledig gelijk: Vervangen als ze slecht wissen, niet eerder. Want dat is weggegooid geld. De teneur van het artikel zou dus moeten zijn: 96% van de automobilisten vervangt zijn ruitenwissers op tijd, 4% is daarmee echt te vroeg.

hansvan3l
hansvan3l30 nov. 2017 - 16:46

Vervanging bij elke jaarlijkse servicebeurt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!