Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Automobilist vergeet onderhoud airco

24-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
airco.jpg
Veel autobezitters vergeten de airco in hun wagen te laten onderhouden, blijkt uit onderzoek van de BOVAG. Airco's zijn gevoelig voor schimmel- en bacteriegroei met alle gevaren voor de gezondheid van dien. Zo'n 700.000 automobilisten in Nederland zorgen echter niet voor periodieke controle van de airconditioning.
Filters
Iedere airco bevat een koudemiddel dat regelmatig moet worden vervangen. Dit geldt ook voor de filters, die ervoor zorgen dat pollen en vieze lucht buiten de auto worden gehouden of gefilterd. Slechte of vuile filters kunnen zorgen voor traanogen, of geïrriteerde luchtwegen.
Aircoreparatie is duur
Als het koudemiddel niet wordt bijgevuld kan de airco stukgaan. Een drooggevallen airco repareren kan aardig in de kosten lopen, waarschuwt de BOVAG. Voor het airco-onderzoek ondervroeg bureau Multiscope 400 consumenten. Driekwart rijdt in een auto met airconditioning aan boord. Bron: Bovagkrant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!