Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Automobilist onbekend met technische snufjes

01-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Auto versnellingspook 930x520
Automobilisten maken nog maar weinig gebruik van de nieuwste technische snufjes in hun auto, omdat ze vaak niet weten dat ze erin zitten. Dat blijkt uit onderzoek van Connecting Mobility (een onderzoeksbureau van de overheid), RAI Vereniging en de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR).

Nieuwe systemen belangrijk bij veiligheid

En dat terwijl slimme systemen een belangrijke rol spelen bij het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers en de doorstroming van het verkeer verbetert. De afgelopen jaren worden nieuwe auto’s steeds meer uitgerust met slimme systemen, waarvan cruise control, parkeersystemen en Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) de bekendste zijn.

Bestuurders geen weet van technologie in auto

Aan het onderzoek van Connecting Mobility deden ruim 1300 zakelijk rijders mee. ,,De ondervraagde automobilisten weten vaak niet met welke technologie hun auto is uitgerust´´, stelt verkeerspsycholoog Ilse Harms. Ze ,,hebben de technologie niet bewust aangeschaft of hebben onvoldoende instructies gehad´´, aldus Harms. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!