Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Automobilist kan 'fors besparen' op pechhulp

04-03-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
autopech.jpg
Fors besparen op de premie voor pechhulp kan, stelt de financiële vergelijkingssite Geld.nl. De voorwaarden voor pechhulp zijn vrijwel gelijk, terwijl de premie bij sommige aanbieders fors lager ligt dan bij de ANWB. In het onderzoek van Geld.nl naar pechhulp in Nederland plus je woonplaats, rekent Inshared de laagste premie van 29,88 euro per jaar. Is je auto 5 jaar of jonger, dan biedt onna-onna je zelfs gratis pechhulp aan. Bij de ANWB betaal je 85 euro per jaar. 
Nauwelijks verschillen
"Het is meer dan de moeite waard om even te controleren of je bij je eigen verzekeraar goedkoper uit bent dan bij de ANWB of een andere pechhulpdienst. Zeker omdat de voorwaarden van de pechhulpdiensten en verzekeraars onderling nauwelijks verschillen", aldus Amanda Bulthuis van Geld.nl 
Kwaliteit
Vergelijken op kwaliteit van de pechhulpdiensten is een moeilijker verhaal: "Uiteraard is ook de kwaliteit belangrijk, maar we kwamen er in ons onderzoek achter dat die nauwelijks te vergelijken is, omdat iedereen andere definities hanteert en cijfers vaak niet onderbouwd zijn", zegt Bulthuis. De ANWB claimt dat hun percentage geslaagde reparaties fors hoger is dan bij de andere partijen.
Jonge auto gratis bij dealer
Voor automobilisten die een jonge auto hebben of van wie de auto in onderhoud is de bij de dealer, heeft Bulthuis een extra tip: "Vaak biedt de dealer een pechhulpservice. Deze is dan tot een bepaalde leeftijd gratis, bijvoorbeeld de eerste twee of drie jaar. Dit geldt ook als je auto in onderhoud is bij de dealer. Je hebt dan natuurlijk geen extra pechhulpverzekering nodig. Maar ook bij deze pechhulpdiensten kunnen de voorwaarden verschillen en blijft het dus belangrijk goed te vergelijken.”

Meer over:

pechhulp, diginieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar