Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

'Automatisering van werk neemt vlucht'

26 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuut
werken-man-930x520
De invoering van technologieën zoals kunstmatige intelligentie zal de arbeidsmarkt de komende drie jaar flink veranderen. Bestuurders beginnen hun organisaties daar inmiddels op aan te passen en verwachten dat uiteindelijk één op de vijf banen overbodig zal zijn. Dat komt naar voren uit een studie van adviesbureau Mercer, waar duizenden managers uit meerdere sectoren en landen aan meededen.
Volgens het onderzoek denkt bijna driekwart van de bestuurders dat de arbeidsmarkt er over drie jaar heel anders uitziet door de automatisering. Vorig jaar ging daar nog één kwart van uit. De meerderheid verwacht dit jaar al de nodige acties te nemen om meer werk binnen hun bedrijf verder te automatiseren. Zo zouden de afdelingen personeelszaken meer gebruik kunnen maken van data om weloverwogen beslissingen te maken.

Werknemers

Ook werknemers zetten zich schrap voor de komst van de nieuwe technologieën. Al een op de drie werknemers vreest dat automatisering op termijn hun baan overbodig maakt. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's