Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Automakers nemen Apple en Google serieus'

03-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
elektrische_laadpaal_10.jpg
De autobranche ziet bedrijven als Apple en Google als serieuze concurrentie, nu de techgiganten plannen ontvouwen om ook de automarkt te betreden. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van een rondgang onder automakers op de autoshow van Genève.
Elektrische auto
Naar verluidt wil Apple in 2020 zijn eerste elektrische auto op de markt brengen. Google is voornemens om binnen vijf jaar een zelfrijdende auto op de weg te hebben. ,,Als deze bedrijven die plannen doorzetten, kan het snel gaan", oordeelde topman Martin Winterkorn van Volkswagen. Hij gaf wel aan brood te zien in een eventuele samenwerking met de techbedrijven. Ook bij BMW zijn ze zich bewust van de concurrentie. ,,We mogen dat niet onderschatten", zo zei verkoopdirecteur Ian Robertson. ,,Al blijft de autobranche een complexe markt."
Concurrentie
Ook bij Tesla en GM erkennen ze het potentieel van de techreuzen. De automakers hopen de concurrentie voor te zijn, door over twee jaar nieuwe elektrische auto's te produceren die ruim 320 kilometer kunnen rijden zonder tussentijds te hoeven worden opgeladen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!