Kassa

Autofabrikanten tegen nieuwe EU-milieunormen

08-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
uitlaat auto 930 x 520
De Europese autofabrikanten zijn tegen de nieuwe emissienormen van de Europese Commissie. Belangenorganisatie ACEA noemt het voorstel om de totale CO2-uitstoot van personenauto’s en bestelwagens tussen 2021 en 2030 met 30 procent te verminderen ,,overdreven uitdagend".

'Agressief'

,,Het is duidelijk dat CO2-doelen innovatie in de auto-industrie kunnen stimuleren, maar dit voorstel is erg agressief, als we het huidige lage marktaandeel van alternatief aangedreven wagens in de EU in aanmerking nemen", aldus de ACEA. Volgens de verenigde autofabrikanten is een reductie van de uitstoot van broeikasgassen van 20 procent in 2030 wel ,,haalbaar", ,,tegen een hoge maar aanvaardbare prijs."

'Te snel'

De commissie presenteerde woensdag maatregelen die nodig zijn om de in Parijs afgesproken klimaatdoelstellingen te kunnen halen. Om het tempo erin te houden, verlangt Brussel dat de sector de uitstoot al in 2025 met 15 procent heeft teruggebracht. Volgens de ACEA is dat veel te snel om de nodige technische aanpassingen te kunnen maken.
De organisatie is wel blij met de 800 miljoen euro waarmee de commissie uitbreiding van het netwerk van laadstations wil subsidiëren. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

manwijf
manwijf9 nov. 2017 - 8:55

Als ik weer eens in het buitenland geweest ben, en ik zie hoe ze daar omgaan met het milieu, dan weet ik weer, dat onze drift om ons zo uit te sloven totaal zinloos is. Dat geldt binnen Europa al voor heel veel landen, maar buiten Europa is het helemaal bar. In zeker de helft van de wereld is het een grote smeerpijperij. Terwijl in hele continenten de oudste auto's rijden die zwarte walmen produceren, maken wij ons druk of we emissiedoelstellingen halen. Gewoon lachwekkend! Nergens zag ik zoveel kliko's als hier! Maar voor degenen die het nog niet wisten: we zijn slechts een speldenknop op de wereldbol! Komt nog bij dat alleen autochtonen hier hun huisvuil scheden. Of dacht u dat iemand die nog nooit een kliko gezien heeft daar aan mee doet? Wat de een wel doet, wordt door de ander weer teniet gedaan. Is er echt iemand die denkt dat het zoden aan de dijk gaat zetten als wij iedereen hier in een wurggreep gaan nemen en financieel uit gaan persen? Ik wordt al moedeloos als ik zie hoeveel plastic een gemiddelde snackbar bv gewoon weggooit en hoeveel karton een witgoed winkel. Particulieren worden bang gemaakt terwijl regeringsleiders zich helemaal  niet bang laten maken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!