Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Autobezitters kunnen besparen op verzekering'

27-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
autoverzekering_03.jpg
Autobezitters kunnen flink besparen door de juiste verzekering voor hun auto te kiezen. Eenvijfde van de autobezitters heeft zijn auto bewust oververzekerd en betaalt daardoor teveel voor zijn autoverzekering. Op basis van de leeftijd van de auto's volstaat een beperktere dekking. Vergelijkingssite Independer.nl concludeert dat op basis van een analyse van ruim 47.000 vergelijkingen die bezoekers maakten voor een autoverzekering.
In de periode 1 oktober 2010 t/m 30 maart 2011 koos 27% van de 22.000 bezoekers met een auto ouder dan 10 jaar voor een duurdere WA Beperkt Cascodekking of een WA Volledig Cascodekking (duurste dekking). Voor deze auto's is, gezien de leeftijd, een WA-dekking, voldoende. Van de autobezitters met een auto tussen 5 en 10 jaar oud koos 22% voor de duurdere Volledig Cascodekking, terwijl een WA Beperkt Cascoverzekering zou volstaan gezien de leeftijd van de auto. Door te kiezen voor een uitgebreidere dekking betalen autobezitters gemiddeld 20-40% meer premie voor hun autoverzekering dan nodig is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!