Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Autisme in toekomst te behandelen'

22-05-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
hersenen_brain.jpg
Autisme is in de toekomst te behandelen. Dat denken hersenonderzoekers van onder meer de UMC’s in Utrecht en Nijmegen. Zij hebben samen met andere Europese instellingen een subsidie van 1,5 miljoen euro ontvangen voor onderzoek naar autisme.
Omvang
Het gehele project omvat zo’n 30 miljoen euro en er werken 20 universiteiten en 6 farmaceutische bedrijven uit heel Europa in samen. Dat is het grootste bedrag dat ooit in één keer voor een autismeonderzoek is uitgetrokken.
Terugdraaien
Op basis van eerdere onderzoeken denken de wetenschappers dat ontwikkelingsstoornissen in de hersenen van mensen met autisme misschien ten dele terug te draaien zijn. Ook lopen er nu proeven met een nieuwe vorm van medicatie die het gedrag van mensen met autisme zou kunnen verbeteren.
Autisme is een ernstige ontwikkelingsstoornis die levenslang blijft bestaan en niet te genezen is. Ongeveer 1 procent van de kinderen heeft last van autische stoornissen.
ANP
Wat vindt u van dit nieuws? Log in en reageer hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!