Kassa

Attracties beleven goed weekeinde

  •  
17-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Achtbaan.jpg
Nederlandse attractieparken beleven een goed weekeinde. Het goede weer van het laatste hele zomerweekeinde lijkt hierin een rol te spelen.
Dierentuin
In Diergaarde Blijdorp is het zondag ,,erg druk'' meldt een woordvoerster. Het Rotterdamse dierenpark verwacht aan het eind van de dag tussen de 10.000 en 12.000 bezoekers te hebben verwelkomd. Zaterdag waren dat er 7.000. Volgens de woordvoerster is het ,,goed dierentuinweer''.
De drukte in de dierentuin was ook te merken aan het verkeer ten noorden van Rotterdam. De ANWB meldt dat het druk is op de A20 door onder meer de bezoekers van de diergaarde.
Efteling en Dolfinarium
Ook de Efteling en het Dolfinarium in Harderwijk worden zondag goed bezocht. De Efteling blijft zelfs een uurtje langer open om bezoekers te compenseren die er lang over hebben gedaan om een parkeerplaats te vinden. Zowel zaterdag- als zondagmorgen stonden er bij Kaatsheuvel files die werden veroorzaakt door bezoekers van het attractiepark. In de rest van Nederland bleef het overigens rustig op de weg, aldus de ANWB.
Volgens een woordvoerder van het Dolfinarium is het ,,gezellig druk'' in het attractiepark. Het ,,nazomergevoel'' en het feit dat de scholen alweer een tijdje bezig zijn, zijn volgens hem de reden dat veel mensen er zondag op uitgaan.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!