Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Attractieparken houden zich voldoende aan veiligheidseisen

15-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
Achtbaan_11.jpg
Attractieparken – vooral de grotere - leven over het algemeen de wettelijke eisen voor attracties en speeltoestellen na en de veiligheid is er geborgd. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van de inspectieresultaten van 2014.
3 aspecten
De NVWA controleert bij attractieparken op 3 aspecten: de veiligheid van de attractie- en speeltoestellen, de voedselveiligheid en de naleving van de Tabakswet. Van de 27 parken die in 2014 zijn gecontroleerd staan er 9 onder beperkt toezicht, hetzelfde aantal als in het jaar er voor. Dat houdt in dat ze op alle onderdelen voldoende scoren en dat er in volgende jaren geen inspectie hoeft te worden uitgevoerd.
Standaard toezicht
17 attractieparken staan voor wat betreft de veiligheid van attractie- en speeltoestellen onder standaard toezicht van de NVWA, en 1 staat onder intensief toezicht.
Volledig geïnspecteerd
In 2014 zijn 3 parken die onder beperkt toezicht stonden weer volledig geïnspecteerd (nadat dat gedurende 3 jaar achterwege was gelaten); als gevolg daarvan zal 1 park de komende jaren voor wat betreft productveiligheid weer onder het standaard toezicht vallen. Bron: NVWA
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!