Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Attractieparken boeken succes in vakantietijd

02-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Achtbaan_03.jpg
Na een slecht voorjaar richtten attractieparken hun pijlen op de zomer. Hoewel enkele tropische dagen de bezoekerscijfers enigszins drukten, spreken de meeste parken van een prima verloop van de eerste vakantiemaand.
In de Efteling zijn waterattracties zoals De Vliegende Hollander en de Pirana vanwege het warme weer favoriet bij het publiek, constateert een woordvoerder van het attractiepark. Ook zoeken veel mensen verkoeling in het schaduwrijke sprookjesbos en ziet hij dat zij vanwege de verruimde openingstijden in groten getale tot in de late uurtjes in het park blijven. Volgens een woordvoerder stonden ook in Toverland in Sevenum (Limburg) de langste rijen bij de wildwaterbaan.
Hellendoorn
Begin juli opende Avonturenpark Hellendoorn een waterglijbanenpark. Volgens een woordvoerster zorgde het warme weer ervoor dat het nieuwe park door het publiek met open armen werd ontvangen.
Dolfinarium
Het Dolfinarium in Harderwijk merkt dat er veel belangstelling is voor het in juli geboren babydolfijntje Baya. Het dolfijntje kreeg veel kraambezoek, zegt een woordvoerder van het attractiepark. Een nieuwe publiekstrekker dient zich bovendien aan, nu dolfijn Nienke ,,op springen staat". Nienke is begin augustus uitgerekend en de geboorte van het jong zal de 26e succesvolle geboorte van een dolfijn zijn in de dolfijnendelta in het park. Bij elke geboorte mag het publiek meedenken over een naam voor de nieuwe aanwinst. Via een website wordt een top 30 gevormd, waaruit de trainers een definitieve keuze maken, aldus de zegsman. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!