Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Athleteshop vraagt faillissement aan

02-07-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
webwinkel webshop
Zou nog geld terugkrijgen van Athleteshop? Dan kun je je het beste wenden tot de curator. Lees onderaan dit artikel hoe je dat kunt doen.
Webwinkel Athleteshop heeft het eigen faillissement aangevraagd. Het bedrijf van oud-schaatser Yuri Solinger kampte al enige tijd met leveringsproblemen. Zo besteedde Kassa in februari en in april eerder aandacht aan de problemen van de online sportwinkel.
Athleteshop verkocht zo'n 150.000 sportartikelen aan vijftien landen. Het bedrijf telt tussen de 150 en 200 werknemers en verhuisde in 2017 nog naar een groter pand vanwege de toegenomen verkoop.

Klachtenregen

Op reviewsites en op de eigen Facebookpagina van Athleteshop regent het klachten. Ook Kassa ontving tientallen klachten over trage levering, niet leveren van producten en late terugbetaling van geretourneerde producten.

Aangeboden artikelen


De online sportwinkel kreeg al geruime tijd geen artikelen meer geleverd van leveranciers. Op de website werden echter nog wel allerlei producten aangeboden die leveranciers niet meer leverden. Solinger heeft in Kassa meerdere keren beterschap beloofd en gezegd product die niet leverbaar zijn zo snel mogelijk van de website te halen.

Schuld

Volgens RTV Noord staan de loodsen van Athleteshop vrijwel helemaal leeg en bedraagt de schuld ongeveer vijf miljoen euro. Er is geprobeerd een regeling te treffen zodat een investeerder de webwinkel een financiële impuls kan geven, maar dit liep op niets uit.

Meld je bij de curator

Consumenten die nog geld zouden krijgen van Athleteshop kunnen zich wenden tot curator  Peter Bakker van advocatenkantoor BENK . De curator is maandag begonnen met een inventarisatie van de situatie en de schuldenlast. Klik hier om naar de contactgegevens te gaan van de curator.

Meer over:

athleteshop
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!