Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Athleteshop verkoopt producten die niet leverbaar zijn

14-04-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
173 keer bekeken
  •  
sportschoenen sportkleding 930 x 310
Afgelopen 10 februari besteedde Kassa aandacht aan de leveringsproblemen van webwinkel Athleteshop. Eigenaar en oud-langebaanschaatser Yuri Solinger verklaarde in de studio dat de problemen onder meer te maken hebben met de sterke groei die het bedrijf doormaakt. Hij beloofde beterschap, maar na de uitzending blijven de klachten bij Kassa, de Consumentenbond, Trustpilot.nl en Klacht.nl binnenkomen.
Klachten
Marja den Hartog bestelde in februari een vernevelaar die binnen een week geleverd zou worden. Maar de leverdatum werd keer op keer uitgesteld. Ze belde zelf met de leverancier van het product en die vertelde haar helemaal geen producten aan Athleteshop te leveren. De leverancier laat aan de redactie van Kassa weten dat Athleteshop al vóór de bestelling van Marja den Hartog wist dat het product niet geleverd zou worden. Toch werd het product wel in de webwinkel aanboden.
Brancheorganisatie
Er zijn meer producten die worden aangeboden maar niet leverbaar zijn, blijkt uit een gesprek met brancheorganisatie FGHS, de vereniging van fabrikanten en groothandelaren in sportbenodigdheden. De vereniging hoort van leden dat zij geen producten meer verkopen via Athleteshop, maar dat deze producten nog wel online staan. En dat is misleidend, volgens de FGHS. Eén leverancier laat ons weten dat het om honderden producten gaat die nog steeds in de webwinkel worden aangeboden, terwijl ze dus vanuit de leverancier niet geleverd gaan worden.
Reactie Athleteshop
In een reactie laat directeur Yuri Solinger weten dat het zijn streven is om producten die niet leverbaar zijn, zo snel mogelijk van de site te verwijderen. Ook probeert Athleteshop de levertijd zo nauwkeurig en eerlijk mogelijk aan te geven. “We hebben, mede dankzij Kassa en onze klanten, gezien dat er dingen fout zijn gegaan en er is ons alles aan gelegen om de fouten recht te zetten.”
Keurmerken
Athleteshop heeft twee keurmerken op de site staan. ‘Topwinkel’ van Beslist.nl en het logo van Q Shops. Beoordelingen kunnen klanten via Trusted Shops geven.
Na contact met de redactie van Kassa heeft Beslist.nl aan Athleteshop gevraagd het keurmerk ‘Topwinkel’ te verwijderen, omdat het een verouderd logo was. Q shops is naar aanleiding van de uitzending een onderzoek gestart. Het keurmerk is preventief verwijderd van Athleteshop. Trusted Shops liet weten dat Athleteshop alleen gebruikt maakt van de reviewmodule, maar dat bij controle het keurmerk ook op de site wordt gebruikt. Ook Trusted shops heeft de webwinkel gevraagd om het keurmerk te verwijderen.
Wetgeving
Volgens de Consumentenbond is het een oneerlijke handelspraktijk als een product met een bepaalde levertijd zoals ‘vandaag besteld, donderdag in huis’ wordt aangeboden terwijl het product niet leverbaar is. De webwinkel ontneemt hiermee de koper de mogelijkheid om een andere aankoopbeslissing te nemen.
Athleteshop mag producten aanbieden waarvan ze weten dat het op dit moment niet leverbaar is, mits ze er geen levertermijn aan verbinden én het product binnen 30 dagen geleverd wordt. Volgens de Consumentenbond heeft Athleteshop moreel gezien wel de verplichting om haar (potentiele) klanten zo goed en zorgvuldig mogelijk te informeren. Het zou dus netjes zijn als er bij producten die op dit moment niet leverbaar zijn, dit door Athleteshop wordt vermeld.
Kijk voor meer informatie op de website van de Consumentenbond. Heb je een klacht over Athleteshop, leg je klacht dan eerst bij Athleteshop neer. Komt er geen gepaste oplossing, laat dan je verhaal weten aan de ACM .

Meer over:

athleteshop
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

gijsbertse66
gijsbertse6625 jun. 2018 - 10:17

Mooie praatjes op tv en vervolgens gewoon op dezelfde voet doorgaan . Geen producten en daarna ook geen geld terug . Kan allemaal hier . Lekker bedrijf

paul l
paul l15 jun. 2018 - 15:19

NOOIT MEER ATHLETESHOP!. Medio juni 2018 komen deze praktijken nog veel voor. Kijk maar eens op klacht.nl. Ikzelf heb een maand moeten wachten op een bestelling die meteen leverbaar zou zijn. Ondertussen aan het lijntje gehouden. Veel in de wacht gestaan en gemaild. Helft bestelling geleverd in 2 keer, voor de rest een creditnota laten maken. Uiteindelijk helft bestelling geleverd voor de prijs + 9 euro verzendkosten. Ook voor Ideal betaling moet extra  betaald worden. Ik ben er klaar mee. 

quinchy
quinchy24 mei 2018 - 8:19

Inmiddels 2 weken geleden een bestelling gedaan voor de verjaardag van mijn oma, deze levertijd werd continue uitgesteld. Omdat haar verjaardag inmiddels voorbij was heb ik deze bestelling geannuleerd. Ze zeggen dat ik mijn geld binnen 5 tot 7 werkdagen retour heb, maar inmiddels werkdag 9 en ik heb nog steeds mijn geld niet terug.. 

ladyHannah
ladyHannah17 mei 2018 - 23:38

Onlangs heb ik een brace voor mijn enkel besteld bij Athleteshop. Het product zou op voorraad zijn. Helaas werd de bezorgdatum steeds uitgesteld. Ik mocht mijn bestelling annuleren en kreeg daar bevestiging van. Ik zou mijn geld binnen 5 tot 7 werkdagen terug krijgen. Ook dat is al weer uit gesteld. Er zou een storing zijn. Ik vermoed dat er nog vele redenen  bedacht gaan worden om mijn geld te houden. Ik blijf hen benaderen per mail en op fb.  Uiteraard was het heel dom om daar te bestellen. Ik was zo blij een zwarte brace tegen te komen, dat ik vergat het een en ander te controleren. 

tenormin
tenormin15 apr. 2018 - 12:02

Waar is mijn commentaar gebleven?

tenormin
tenormin15 apr. 2018 - 11:53

Ik vind het wel wat vreemd dat Yuri Solinger voor de tweede maal zijn zaak voor de camera komt (mag) uitleggen. De man komt vriendelijk over, geeft fouten, de vorige keer ook al, rondborstig toe, gaat er wat aan doen, is de belofte en vervolgens... doet hij kennelijk niets met de klachten. 't Is geen schijtlijster van de maand maar hij zou wel de titel jokkebrok van de maand mogen krijgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!