Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Associate degree populair bij studenten

05-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
studentenlokaal_17.jpg
Steeds meer studenten kiezen voor een Associate degree, een studie tussen mbo-4 en hbo-bachelor in. In het lopende studiejaar begonnen ruim 2600 studenten met de tweejarige studie. Dat is een stijging van zo’n 25 procent vergeleken met vorig collegejaar. Dit blijkt uit gegevens van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), die woensdag naar buiten zijn gebracht.
Behoefte van bedrijven
De Associate degree bestaat nog niet lang in het hoger beroepsonderwijs. De tweejarige studie, die in september vorig jaar definitief werd ingevoerd, wil inspelen op de behoefte van het bedrijfsleven aan medewerkers van dit niveau.
Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) is verheugd dat steeds meer studenten de weg naar de Associate degree weten te vinden: ,,Het is een belangrijk instrument om te zorgen dat de juiste student op de juiste plek komt en straks meer kans heeft op een baan'', zegt Bussemaker. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!