Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Asscher: toenemende armoede zorgelijk

03-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Asscher_05.jpg
Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken vindt de toenemende armoede zorgelijk. Hij zei dat dinsdag in het Radio 1-Journaal in reactie op een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
'Dramatisch hoog'
Asscher wees er op dat de werkloosheid ,,dramatisch hoog'' is. Als iemand zijn baan verliest, heeft dat een enorm effect op zijn inkomen, zei de minister. ,,De werkloosheid is het grootste probleem van Nederland.''
Armoede onder kinderen
Asscher wees erop dat staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken bezig is de armoede onder kinderen aan te pakken. Volgend jaar is er 80 miljoen euro extra beschikbaar voor armoedebestrijding. De jaren erna loopt dat op tot 100 miljoen.
Lichtpuntjes
Asscher ziet overigens wel lichtpuntjes in de werkloosheid. Volgens de laatste cijfers van het CBS blijkt de stijging wat af te vlakken. Asscher wees er ook op dat het uitzendwerk weer begint toe te nemen. Dat is vaak een voorbode van een betere trend.
Oost-Europeanen
De PvdA-minister toonde begrip voor Nederlanders die genoeg hebben van de toevloed van werknemers uit Oost-Europa. Volgens een onderzoek van de SP, waarover De Telegraaf dinsdag publiceerde, vindt 8 op de 10 Nederlanders dat Oost-Europeanen hier niets te zoeken hebben. Asscher is al geruime tijd bezig met het aanpakken van bedrijven die via schijnconstructies goedkope arbeidskrachten uit het voormalige Oostblok aan het werk zetten, waarmee Nederlanders van de arbeidsmarkt worden verdrongen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!