Kassa

Asscher pakt zwangerschapsdiscriminatie aan

25-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwanger_19.jpg
Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken komt dit voorjaar met maatregelen om zwangerschapsdiscriminatie aan te pakken. Hij heeft dat dinsdag laten weten in reactie op een dringend beroep van het College voor de Rechten van de Mens om iets te doen aan discriminatie van zwangere werkneemsters. Dat komt nog veel te vaak voor in Nederland, vindt de instantie.
Contractverlenging
Uit eigen onderzoek blijkt dat 2 jaar geleden ruim 45 procent van de werkende vrouwen negatieve ervaringen had met zwangerschap op het werk. Managers zouden weinig tolerant zijn met zwangere werknemers en dat ook niet onder stoelen of banken steken. Het college behandelt daar vragen over. Dinsdag sprak het college zich uit over vier zaken. De betrokken bedrijven verlengden allemaal het contract van hun werkneemster niet. Het is in Nederland verboden om dat te doen wegens zwangerschap en moederschap.
Asscher wijst erop dat discriminatie strafbaar is. Hij steunt de vrouwen die door het College in het gelijk zijn gesteld. Als werkgevers zich er niet bij neerleggen moeten deze vrouwen naar de rechter stappen, zegt hij. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!