Kassa

Asscher: er komt geen nieuwe VUT

03-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Asscher_01.jpg
Onder ,,strikte voorwaarden'' is het mogelijk om subsidie te geven aan banenprojecten waarbij ouderen via de VUT of korter werken plaatsmaken voor jongeren. Maar minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken benadrukte dinsdag tijdens een debat in de Tweede Kamer dat ,,er geen nieuwe VUT komt''.
'Maatwerk'
Het zal gaan om ,,maatwerk'' en ,,individuele gevallen''. Het wordt geen goedkope afvloeiingsregeling, voegde hij eraan toe. SP'er Sadet Karabulut zei blij te zijn ,,met dit kleine lichtpuntje''. Ook Mariëtte Hamer (PvdA) toonde zich tevreden.
Oppositie blijft kritisch
Maar de bewindsman stelde oppositiepartijen D66, CDA en 50PLUS niet gerust. Het wordt weer mogelijk om met belastinggeld vervroegd uit te treden, oordeelde Steven van Weyenberg van D66. Pieter Heerma (CDA) zei ,,zeer kritisch'' te zijn over het plan en ziet de deur open naar een nieuwe VUT-regeling.
Geen regeling van salarissen topbestuurders
Minister Asscher (PvdA) zag niets in het voorstel van Karabulut om in een cao ook het salaris van topbestuurders van bedrijven te regelen. Dat is een zaak van werkgevers en werknemers, zei hij. ,,Ik wil niet ingrijpen in loonvorming en de cao-partijen niet beperken.''
'Hoge salarissen ongepast'
Hij herhaalde het ongepast te vinden dat topbestuurders hun salaris vorig jaar met 6 procent zagen stijgen, terwijl anderen in deze tijd van economische crisis loonoffers moeten brengen. Hij komt in het najaar met plannen om te kijken welke rol de ondernemingsraad bij het beloningsbeleid kan spelen en hoe meer openheid kan komen via jaarverslaggeving. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!