Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ASR halveert personeel levensverzekeringen

24-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werkloosheid_16.jpg
Verzekeraar ASR schrapt de komende drie jaar honderd van de tweehonderd banen bij de levensverzekeringsactiviteiten. Dat maakte het genationaliseerde bedrijf dinsdag bekend.
De markt krimpt
De markt voor levensverzekeringen staat al lange tijd onder druk en ASR zag de winst en omzet hier vorig jaar ook verder teruglopen. ,,De markt krimpt en daar moeten we het bedrijf op aanpassen'', zei bestuursvoorzitter Jos Baeten in een toelichting.
Kostenbesparing
ASR heeft in totaal ruim 3500 werknemers in dienst. Het personeelsbestand van het moederbedrijf van verzekeraars ASR, De Amersfoortse, Europeesche verzekeringen, Ardanta en Ditzo kromp vorig jaar met ruim 7 procent. Mede dankzij die kostenbesparing werd de winst van het bedrijf met 100 miljoen euro opgeschroefd tot 381 miljoen euro.
Minister van Financiën
Het betere resultaat kwam ook door rendabele beleggingen en verbeteringen bij de schadeverzekeringen. Met de hogere winst toont ASR volgens Baeten klaar te zijn voor de privatisering. Over het moment waarop de verzekeraar op eigen benen wordt gezet, kon hij echter niets zeggen. Dat besluit wordt genomen door de minister van Financiën. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!