Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aspergeseizoen al begonnen

25-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
asperges_04.jpg
Het aspergeseizoen is al begonnen, vier weken eerder dan andere jaren. Op sommige velden in Noord- en Midden-Limburg worden de eerste asperges nu al gestoken. Dat komt vooral door de hoge temperaturen en de vele uren zonlicht, zei aspergespecialist Huub Rooijakkers van het Nederlands Asperge Centrum in Horst dinsdag.
Witte goud
Nog deze week kan het eerste witte goud van eigen bodem al in de winkels liggen. Volgens Rooijaklkers gaan asperges groeien vanaf een grondtemperatuur van 10 graden en bij voldoende zonlicht. De zon heeft de afgelopen weken twee keer zoveel als normaal geschenen en de gemiddelde bodemtemperatuur ligt rond de 12 graden.
April
De officiële opening van het aspergeseizoen is zoals elk jaar pas de tweede donderdag van april. Of de consument nu al klaar is voor de aspergeconsumptie, is volgens Rooijakkers afwachten. Hoe meer zin de consument erin heeft, des te hoger de prijs van de eerste asperges van de volle grond.
Oogsten
Op de velden waar de asperges volgroeid zijn, kan acht weken lang geoogst worden. Dat betekent dat de oogst op deze velden ook vier weken eerder dan anders stopt. ANP

Meer over:

asperges, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!