Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Asociaal gedrag houdt veel mensen bezig'

02-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4705098.jpg
Het toenemende asociale gedrag staat op de eerste plaats van de eerste zogeheten Issuebarometer. Op die lijst staat een overzicht van onderwerpen die Nederlanders het meest bezighouden. Op de tweede plaats staat de economische recessie, gevolgd door de toenemende populariteit van Geert Wilders en zijn PVV.
De barometer moet eens in de twee maanden trends en verschuivingen laten zien in de maatschappij. Ruim vijfhonderd mensen hebben meegedaan aan het onderzoek.
Op de vierde plaats staat geweld op straat en daarna geweld tegen hulpverleners, kwaliteit in de zorg, kindermishandeling, invloed van de islam, kwaliteit in het onderwijs en werkloosheid.
De Issuebarometer is een initiatief van communicatiebureau Van Keep en uitgevoerd door enquêtebureau Trendbox. De barometer moet volgens de initiatiefnemers een overzicht geven van ,,de onderstromen'' in de samenleving.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!