Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Asbestclaims werknemers nodeloos vertraagd door Tata Steel

11 mei 2019
  •  
leestijd 1 minuut
tata-steel
De afhandeling van de zaken van asbestslachtoffers die voor de staalfabrikant Tata Steel werkten is door het bedrijf nodeloos vertraagd. Het staalbedrijf wil ook geen collectieve schaderegeling treffen. Hierdoor moeten voormalige werknemers of hun nabestaanden langdurige procedures voeren om een schadevergoeding te krijgen. 
Meermaals is vastgesteld - door rechters, onafhankelijke deskundigen en in interne stukken van Tata - dat werknemers van de hoogovens zijn blootgesteld aan asbest, ofwel direct, ofwel indirect. Tata Steel is, van alle bedrijven waar dit het geval is geweest, het traagst in de afhandeling van deze zaken. Het bedrijf wordt dan ook cynisch "koploper in negatieve zin" genoemd in stukken van het Instituut Asbest Slachtoffers (IAS). 
Het bedrijf geeft aan zich niet te herkennen in de opmerkingen over "de te lange looptijd" van de claims. Het bedrijf geeft te kennen dat het bij asbestclaims uit het verleden zijn "verantwoordelijkheid neemt". Ook meldt het dat het zich "ruimhartig" opstelt en alle gemaakte meldingen en claims "zeer zorgvuldig" behandelt.
Bron: De Volkskrant

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's