Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Artsen: stop doorbehandelen

05-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dokter_36.jpg
Te veel artsen gaan door met het behandelen van een patiënt, terwijl het weinig zin meer heeft. Ze zetten de behandeling liever voort, dan dat ze met hun patiënt de dood bespreken. Dat zegt artsenfederatie KNMG, meldt De Persdienst.
Niet alles wat kan, hoeft
,,Dokters schieten door in de wil om mensen beter te maken'', zegt hoogleraar Kwaliteit van zorg Gerrit van der Wal. ,,Ze kunnen steeds meer, maar dat is lang niet altijd wenselijk.'' Van der Wal presenteert donderdag het rapport 'Niet alles wat kan, hoeft', het resultaat van anderhalf jaar overleg tussen artsen, patiënten- en ouderenorganisaties.
De dood
Eerder onderzoek liet zien dat 60 procent van de artsen te lang doorbehandelt. Het rapport probeert oplossingen hiervoor te bieden. Zo moet het gesprek over de dood in de richtlijnen per specialisme worden verankerd en moet er tijdens de artsenopleiding meer aandacht aan worden besteed. ANP/De Persdienst

Meer over:

artsen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!