Kassa

Artikelen Maggi, Nescafé en Kitkat niet bij AH

20-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
370 keer bekeken
  •  
albert heijn supermarkt 930x520

Albert Heijn en voedingsmiddelenconcern Nescafé hebben een conflict over prijzen. Daarom liggen producten van de merken Maggi, Nescafé, KitKat en Garden Gourmet voorlopig niet bij AH in de winkels. 

Supermarkt Albert Heijn onderhandelt jaarlijks met leveranciers over de prijzen, aangezien de keten in de concurrentieslag met andere supermarkten zo goedkoop mogelijk wil zijn. "Helaas is het gesprek met het Zwitserse Nestlé momenteel vastgelopen, omdat het bedrijf prijsverhogingen wil doorvoeren van boven de 20 procent die onvoldoende verklaarbaar zijn vanuit kostenstijgingen. Dit vinden wij onacceptabel voor onze klanten", laat AH in een schriftelijke verklaring weten.

Nestlé ontkent claims AH

Nestlé spreekt de bewering van Albert Heijn over prijsverhogingen tegen. De genoemde 20 procent zijn volgens een Nestlé-woordvoerder "verre van correct." Welke prijsverhogingen in de onderhandelingen wel op tafel lagen, wil Nestlé niet zeggen. "Omdat wij uit respect niet willen communiceren over onderhandelingen tussen leveranciers en supermarkten", motiveert de zegsvrouw. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!