Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA. Kassa is er weer op zaterdag 4 januari met de Belbusspecial!

Zout maakt je vrolijk

20-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3233993.jpg
Onderzoekers denken dat wij mogelijk zout op ons eten gooien, omdat dit onze humeur bevordert. Dit doen we eigenlijk terwijl we weten dat zout niet goed is voor ons cholesterolgehalte. De onderzoekers van de Universiteit van Iowa hebben hierover geschreven in het blad  Psychology and Behavior.
De onderzoekers merkten aan de ratten waar ze mee werkten, dat deze zich anders gingen gedragen als ze minder zout kregen. De ratten gingen de activiteiten die ze heel erg leuk vonden vermijden, als ze minder zout kregen. Deze symptomen komen overeen met de symptomen van een depressie.
De onderzoekers waarschuwen wel dat het zoutgehalte in verband staat tot een hoge bloeddruk. Hoge bloeddruk kan leiden tot een verhoogd risico voor een hersenbloeding en hartaanval.
Bron: BBC / Gezondheidsnet  
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

BNNVARA LogoWij zijn voor